UKK

UKK – Usein Kysytyt Kysymykset:

Minulla ei ole mitään kokemusta saven parissa työskentelystä. Voinko silti osallistua kurssille?

Kyllä. Kaikki kurssimme on suunniteltu siten, että ne soveltuvat sekä ensikertalaisille kuin jo dreijaamista kokeilleille. Dreijausopettajamme on opetusalan ammattilainen, joka osaa ottaa huomioon yksilölliset toiveet. Rohkeasti vain mukaan!

Minkä ikäisille kurssit on tarkoitettu? Voiko lapsi osallistua kurssille?

Kurssit on suunnattu pääsääntöisesti aikuisille. Kurssille voi osallistua itsenäisesti n. 15-vuotiaasta alkaen. Kurssille voi tulla myös tätä nuorempia n. 10-vuotiaasta ylöspäin, mutta toivomme osallistumista vanhemman tai muun aikuisen kanssa.

Mitä eroja eri kurssien välillä on? Mikä kurssi kannattaisi valita?

Tutustu Dreijaukseen -kurssi on yhden kerran makupala, jonka aikana pääset kokeilemaan dreijaamista. Kurssilla valmistetuista töistä saat valita yhden, jonka opettaja viimeistelee valmiiksi eli sorvaa, lasittaa ja polttaa.

Suosittelemme tätä kurssia uutta elämystä etsivälle, uteliaalle ja kokeilunhaluiselle seikkailijalle tai yhteistä tekemistä hakevalle kaveriporukalle.

Dreijauksen perustaidot -kurssi on kahden kerran kurssi. Ensimmäisellä kerralla harjoitellaan dreijaamista ja lopuksi valitaan yksi työ, joka viimeistellään toisella kerralla. Sorvaaminen eli esineen pohjan viimeistely kuuluu olennaisena osana dreijaamalla valmistetun astian valmistamiseen. Sitä ei kuitenkaan pysty tekemään heti saman tien dreijaamisen jälkeen vaan työn pitää kuivua sopivasti ennen tätä työvaihetta.

Suosittelemme tätä kurssia dreijaamisesta pitkään haaveilleelle, käsistään taitavalle tai uutta harrastusta etsivälle.

Dreijauksen viikonloppukurssi koostuu kolmesta kerrasta: perjantai-illan dreijausharjoituksista, lauantain leppoisasta dreijausmaratonista sekä sunnuntain sorvaushetkestä. Tämän kurssin aikana pääset syventymään dreijauksen saloihin ja taito kasvaa harppauksin.

Suosittelemme tätä kurssia dreijauksesta innostuneelle, opinjanoiselle, sukellusta dreijauksen syövereihin kaipaavalle tai nautinnollista rentoutusta ja pysähdystä etsivälle.

Dreijauksen jatkokurssilla pääset toteuttamaan omia ideoita osaavassa ja kannustavassa ohjauksessa. Kurssin aikana voit opetella tekemään vaikkapa kahvikuppeja. Tämä kurssi edellyttää jo vähän enemmän kokemusta dreijaamisesta, sillä alkeiden kertaamiseen ei käytetä aikaa vaan upotetaan kädet saveen saman tien. Apua ja neuvoja toki saa koko ajan, mutta pääosin dreijaamisen vaiheet on hyvä olla hallussa.

Keramiikkaa käsinrakennellen on kurssi, jolla ei käytetä dreijoja vaan keskitytään erilaisiin käsinrakentelutekniikoihin. Kurssille ovat tervetulleita ensikertalaiset ja konkarit, sillä jokaisen kurssin sisältö vaihtelee osallistujien toiveiden ja lähtötilanteen mukaan. Voit siis tulla toteuttamaan haaveesi vaikkapa itse tehdystä amppelista tai vain ottamaan perustekniikat haltuun.

Innostuin kovasti dreijaamisesta! Kuinka voin jatkaa?

Tutustu dreijaukseen -kurssin jälkeen kannattaa tulla Dreijauksen perustaidot tai Viikonloppukurssille. Sen jälkeen voit osallistua myös Avoimeen pajaan, joka on tarkoitettu dreijauksen perusteet hallitseville.

Voinko tulla studiolle työskentelemään muuten kuin tulemalla kurssille?

Luo Studiolla on tarjolla aikoja omatoimiseen työskentelyyn. Avoin paja on tarkoitettu savityöskentelyn perusteet hallitseville. Dreijaamista varten edellytämme Luo Studion kahden tai kolmen päivän kurssin käymistä. Avoimella pajalla voi työskennellä myös käsinrakentelutekniikoin. Lisäksi avoimen pajan osallistujien on käytävä Luo Studio perehdytys itsenäiseen studiotyöskentelyyn.

Voinko tuoda omia töitä poltettavaksi? Voinko ostaa savea ja lasitteita kotona työskentelyä varten?

Luo Studiolla ei ole tällä hetkellä polttopalvelua muualla tehdyille töille emmekä myy savea tai lasitteita ulos.
Studion avoimella pajalla omatoimisesti tehdyt työt toki poltetaan ja lasitus onnistuu. Studiolta voi myös ostaa materiaaleja studiolla työskentelyä varten.

Voinko maksaa virikesetelillä?

Meillä käy Smartum, Edenred ja Epassi. Maksu tapahtuu palveluntarjoajan sovelluksessa, jonka jälkeen meille lähetetään ilmoitus tehdystä maksusta sekä osallistujan tiedot: Nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti sekä haluttu kurssi/lahjakortti. Ennen maksua kannattaa käydä tarkistamassa, että halutulla kurssilla on paikkoja vielä vapaana. Mikäli kaikki paikat ehtivät täyttyä, mutta maksu on suoritettu, lähetämme lahjakortin, jolla voi ilmoittautua seuraavalle vastaavalle kurssille.

Montako henkilöä kurssille mahtuu?

Luo Studiolla on kahdeksan dreijaa, joten yksittäisille kursseillemme otetaan maksimissaan kahdeksan osallistujaa. Tilauskursseja voidaan kuitenkin räätälöidä monellakin tapaa tarpeen mukaan siten, että mukaan mahtuu useampiakin osallistujia.

Onko lisää kursseja tulossa myöhemmin? Voinko ilmoittautua jonoon tai varata paikan jo etukäteen?

Pyrimme järjestämään joka kuukausi vähintään yhden kutakin kurssityyppiä. Kurssit avataan myyntiin aina edellisen kuun ensimmäisenä arkipäivänä eli esimerkiksi toukokuun kurssit julkaistaan huhtikuun alussa.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan ennakkoilmoittautumisia tai -varauksia. Mikäli kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen luostudio@luostudio.fi. Otamme yhteyttä, mikäli peruutuspaikkoja vapautuu.