Made By Anne Linna

Keramiikka- ja tekstiilitaiteilija Anne Linna

Taidetta, käyttökeramiikkaa ja keramiikkakursseja intohimoisesti ja suurella sydämellä

Anne Linna syntyi sukuun, jossa käsillä tekeminen oli arvossaan. Lapsuudesta asti hän on ollut kosketuksissa eri materiaalien kanssa, jotka ovat toimineet monipuolisesti hänen ilmaisunsa välineenä. Anne on harrastanut niin musiikkia, tanssia, kuvataiteita kuin valokuvaustakin.

Anne on tehnyt yli 20-vuotisen työuran luokan- ja käsityönopettajana. Keväällä 2020 hän perusti Luo Studion, joka toimii paitsi hänen ainutlaatuisen taiteensa kehtona myös paikkana, jossa hän avaa myös muille polun käsillä tekemiseen ja luovuuteen. Vahvan opettajakokemuksensa kautta hän loihtii keramiikkakursseilleen kannustavan ja innostavan ilmapiirin, jossa jokainen kurssilainen tulee kohdatuksi yksilönä omine vahvuuksineen.

Keramiikkayrittäjyyden ja tekstiilityön opettajan työssä hankittujen taitojen kautta Anne päätyi yhdistelemään keramiikka- ja tekstiilimateriaaleja luoden täysin uniikin ilmaisumuodon taiteelleen. Näitä rakkaimpia materiaalejaan hän työstää pääsääntöisesti dreijaamalla, ja tekstiilikuituja käsin värjäämällä, kehräämällä, huovuttamalla sekä eri lankatekniikoin studiollaan Oulussa.

“Keramikka ja tekstiili ovat vastakohtaisista, vahvasti kontrastisia materiaaleja, joiden ominaisuuksia hyödyntämällä luon tarinallisia teoksia, joissa erityisesti naiseuden eri ulottuvuudet tulevat näkyviksi. Työni ovat moniaistillisia – ne pitää tuntea, niin emotionaalisesti kuin fyysisestikin. Ne eivät ole vain kauniita katsella vaan niitä pitää koskettaa ja kuulostella.”

Anne Linnan taidetta on ollut esillä Oulun kulttuurin ja taiteen kehdossa Pikisaaressa niin yksityis- kuin yhteisnäyttelyissäkin. Viinibaari Kurkelassa olleen yksityisnäyttelyn töitä jäi paikan päälle esille pysyväisluonteisesti, joten niitä voi käydä ihailemassa ympäri vuoden. Kulttuuribingo ry:n järjestämässä Buffering -näyttelyn yhteydessä elokuussa 2022 toteutetuissa työpajoissa taas tehtiin yhteisötaidetta hänen ohjauksessaan.

Anne Linna tekee myös käyttökeramiikkaa pääosin tilaustöinä. Asiakkaina on ollut niin ravintoloita, kahviloita kuin kukkakauppojakin. Toisinaan töitä on myynnissä myös pop-up tilaisuuksissa. Luo Studiolla on pieni putiikki, jossa on myynnissä vaihteleva valikoima Annen töitä.

Lue juttu Annesta Forum24 -lehdestä:

Forum24 – Anne Linna päätti toteuttaa unelmansa

Kuuntele Keramikkaradion podcast-jakso Annesta:

Keramiikkaradio – Jakso 5

Seuraa Annea Instagramissa:

@madebyannelinna

States of Mind

Yksityisnäyttely Winebar Kurkelassa, Oulun Pikisaaressa 2021-.

Materiaaleina kivitavarasavi tai posliini, puuvilla- ja pellavalanka, paperinaru, kehrätty lanka eri kuiduista.

Buffering

Kulttuuribingo ry:n järjesti yhteisnäyttelyn teemalla Buffering Oulun Pikisaaressa elokuussa 2022. Anne Linna oli yksi näyttelyyn valituista taiteilijoista.

Anne käsitteli Buffering -teemaa ajatuksilla: Mitä tapahtuu pinnan alla? Mikä näkyy ulospäin? Keräämme sisällemme tunnekuormaa, muistoja, haaveita ja toiveita, mutta voiko niitä säilöä piilossa loputtomiin? Mitä tapahtuu, kun saavutetaan sietokyvyn rajat ja kynnys ylittyy?

Yhteisötaideteos Tutti Frutti

Tutti Frutti.  Dreijattu kivitavarasavi, käsin värjätty ja kehrätty villa sekä muita kuituja, 2022, korkeus n. cm, halkaisija n. cm. Yhteisötaideteos.

 

Kulttuuribingo ry:n Buffering -yhteisnäyttelyn yhteydessä Anne ohjasi dreijaus- ja kehräystyöpajat, joiden tuotokset hän yhdisti kolmiosaiseksi yhteisötaideteokseksi. Näin kerran käsissä muotoutuneet kulhot ja pienet lankakerät, jotka edustavat kollektiivista luovuuden ulottuvuutta, saivat uuden elämän osana isompaa kokonaisuutta, joka käsittelee sukupolvilta toisille siirtyvää tietotaitoa ja elämän jatkumoa.

Tilaustöitä

Anne Linna on tehnyt tilaustöinä keramiikkaa niin yksityisille henkilöille kuin Oululaisille yrityksillekin. Hän on tehnyt yhteistyötä ravintoloiden, kahvilan sekä kukkakauppojen kanssa. Hänen töitään on ollut kutsuttuna myynnissä myös Pop-Up tapahtumissa. Annen töitä on käytetty myös stailauksissa.

Keramiikkaa

Anne Linna tekee keramiikkaa suurella tunteella. Työt syntyvät usein alitajunnasta, saven ottaen haluamansa muodon kuin itsestään. Kauniit, kaarevat muodot ja pelkistetty, sulavalinjainen estetiikka ovat tyypillisiä piirteitä Annen keramiikalle. Anne inspiroituu japanilaisesta muotokielestä – intohimoinen teeharrastus tuo mukaan myös oman mausteensa.

Kranssimaljakoita myynnissä Kukkakauppa Mia Mariassa, Torikatu 14, Oulu