Kurssit

Pysähdy hetkessä, rauhoitu ja nauti omasta ajasta

Dreijaaminen on loistava keskittymisharjoitus ja keino tyhjentää mieli hetkeksi arjen huolista.

Tutustu kurssivalikoimaamme alla.

Uudet kurssit julkaistaan aina edelliseen kuun alkupuolella.
Toukokuun kurssit tulevat myyntiin 1.4.2022.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan ennakkoilmoittautumisia tai -varauksia.

Mikäli kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen luostudio@luostudio.fi. Otamme yhteyttä, mikäli peruutuspaikkoja vapautuu.

Dreijaamalla valmistetun astian työvaiheet

Tutustu dreijaukseen

 

Tule kokeilemaan dreijaamista hauskalle 2,5 h elämyskurssille. Et tarvitse aiempaa kokemusta saven kanssa työskentelystä, vaan kurssi sopii ihan kaikille!

Kurssilla keskitytään itse dreijaamiseen ja pidetään hauskaa. Voit upottaa kädet saveen ilman paineita. Tärkeintä on heittäytyä kokeilemaan uutta ja tankata reppu täyteen hauskoja muistoja!

Kurssilla on mahdollista kokeilla dreijata savesta pieni astia, esim. murokulho, pieni kukkaruukku tai maljakko, tuhkakuppi/sikarikuppi, sokerikulho tai teekulho.

Kurssin lopuksi voit valita yhden työn viimeistelyä varten. Valmiit työt voi noutaa studiolta noin 4 viikon kuluttua kurssista.

Hinta sisältää opetuksen, materiaalit, yhden esineen viimeistelyn ja lasituksen sekä raaka- ja lasituspoltot.

Dreijauksen perustaidot

Dreijauksen perustaidot koostuu kahdesta työpajasta (2,5 h + 2 h), jonka aikana käydään läpi dreijaamisen keskeiset työvaiheet.

Et tarvitse aiempaa kokemusta saven kanssa työskentelystä, mutta kurssi sopii hyvin myös dreijaamista jo kokeilleille.

Ensimmäisellä kerralla käydään läpi saven muokkaaminen dreijausta varten ja sekä varsinainen dreijaaminen eri vaiheineen. Toisella kerralla sorvataan eli viimeistellään dreijatun työn pohja siistiksi.

Opettaja polttaa ja lasittaa viimeistellyt työt. Valmiit työt voi noutaa studiolta noin 4 viikon kuluttua kurssista.

Hinta sisältää opetuksen, materiaalit, lasituksen sekä raaka- ja lasituspoltot.

Dreijauksen viikonloppukurssi (pe, la ja su)

Kurssi sisältää kaksi dreijauskertaa  2 h ja 3 h  sekä yhden 2,5 h sorvauskerran.

Dreijauksen viikonloppukurssi on tarkoitettu niille dreijaamista aloitteleville, jotka haluavat päästä etenemään nopeammin ja syvemmälle ja saada valmistettua useamman työn. Aiempaa kokemusta keramiikan parissa työskentelystä ei tarvita, mutta kurssi sopii hyvin myös dreijausta hieman harrastaneille.

Kurssin ensimmäiset kaksi päivää käytetään dreijaamiseen ja kolmannen päivän aikana sorvataan eli viimeistellään töiden pohjat. Opettaja lasittaa valmiit työt ja ne voi noutaa studiolta n. 4 viikon kuluttua kurssista.

Hinta sisältää opetuksen, materiaalit, lasituksen sekä raaka- ja lasituspoltot.

Luo Studiolla on oma tila käsinrakennustekniikoilla työskentelyä varten. Järjestämme käsinrakennuskursseja eri aihepiireihin liittyen – tekniikkakursseista teemakursseihin.

Tilauspalvelut

Järjestämme keramiikka- ja dreijauskursseja tilauksesta ryhmille. Meiltä saat ohjelmaa mm. virkistyspäivään, pikkujouluihin, synttäreille tai polttariporukalle. Tai kerätkää muuten vaan oma porukka kasaan ja tulkaa viettämään laatuaikaa mukavan uuden elämyksen parissa! Räätälöidään juuri teille sopiva kurssikokonaisuus.

Ota yhteyttä joko olla olevan linkin kautta yhteydenottolomakkeella tai lähetä viesti osoitteeseen luostudio@luostudio.fi

 

Esimerkki: Kaveriporukan Suuri Dreijauskisa!

Tule kilvoittelemaan kaveriporukalla Suuren Keramiikkakisan hengessä!

Aluksi esitellään haaste ja näytetään mallisuoritus. Tämän jälkeen osallistujat saavat tunnin aikaa vastata haasteeseen ja toteuttaa oman versionsa.

Kurssin tarkoitus on tarjota uusia elämyksiä ja hauskanpitoa. Valmiita töitä ei viimeistellä eikä polteta, vaan kotiin viemisenä tältä kurssilta saat mukavia muistoja ja hyvää mieltä.

Kisaamaan mahtuu 6 henkilöä.

Kurssiajankohdan sekä yksityiskohtien sopimiseksi ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella (linkki alla).

Avoin paja

Avoin paja on tarkoitettu keramiikan käsinrakentelun ja/tai dreijauksen perustaidot hallitseville aikuisille harrastajille. Edellytämme, että avoimen pajan osallistuja on käynyt käsinrakenteluun perehdyttävän keramiikkakurssin tai hallitsee muutoin käsinrakentelun perusteet. Dreijalla työskentelyn edellytyksenä on, että osallistuja on käynyt Luo Studion Dreijauksen perustaidot -kurssin tai Viikonloppukurssin. Lisäksi osallistujalta edellytetään osallistumista Luo Studion perehdytykseen itsenäistä studiotyöskentelyä varten.

Avoimella keramiikkapajalla voit työskennellä itsenäisesti joko käsinrakennellen tai dreijaten. Käytössäsi on savityöskentelyyn soveltuvaa pöytätilaa, nykyaikaiset ja laadukkaat dreijat sekä yleisimmät savityövälineet.

Avoin paja ei sisällä opetusta vaan työskentely on itsenäistä.

Paikan päältä voit ostaa materiaaleja avoimen pajan työskentelyä varten. Valmiit työt voi jättää poltettavaksi Luo Studion keramiikkauunissa. Polttomaksu määräytyy työn koon mukaan.

Halutessasi voit tuoda myös omia materiaaleja mukanasi. Huolehdithan tällöin, että käyttämäsi materiaalit kestävät korkean polton (väh. 1240°C).