Kurssit

Pysähdy hetkessä, rauhoitu ja nauti omasta ajasta

Dreijaaminen on loistava keskittymisharjoitus ja keino tyhjentää mieli hetkeksi arjen huolista.

Tutustu kurssivalikoimaamme alla.

Uudet kurssit julkaistaan aina edelliseen kuun alkupuolella.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan ennakkoilmoittautumisia tai -varauksia.

Mikäli kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lu*******@lu*******.fi. Otamme yhteyttä, mikäli peruutuspaikkoja vapautuu.

Dreijaamalla valmistetun astian työvaiheet

Tutustu dreijaukseen

 

Tule kokeilemaan dreijaamista hauskalle 2,5 h elämyskurssille. Et tarvitse aiempaa kokemusta saven kanssa työskentelystä, vaan kurssi sopii ihan kaikille!

Kurssilla keskitytään itse dreijaamiseen ja pidetään hauskaa. Voit upottaa kädet saveen ilman paineita. Tärkeintä on heittäytyä kokeilemaan uutta ja tankata reppu täyteen hauskoja muistoja!

Kurssilla on mahdollista kokeilla dreijata savesta pieni astia, esim. murokulho, pieni kukkaruukku tai maljakko, tuhkakuppi/sikarikuppi, sokerikulho tai teekulho.

Kurssin lopuksi voit valita yhden työn viimeistelyä varten. Valmiit työt voi noutaa studiolta noin 4 viikon kuluttua kurssista.

Hinta sisältää opetuksen, materiaalit, yhden esineen viimeistelyn ja lasituksen sekä raaka- ja lasituspoltot.

Dreijauksen perustaidot

(TAUOLLA)

Dreijauksen perustaidot koostuu kahdesta työpajasta (2,5 h + 2 h), jonka aikana käydään läpi dreijaamisen keskeiset työvaiheet.

Et tarvitse aiempaa kokemusta saven kanssa työskentelystä, mutta kurssi sopii hyvin myös dreijaamista jo kokeilleille.

Ensimmäisellä kerralla käydään läpi saven muokkaaminen dreijausta varten ja sekä varsinainen dreijaaminen eri vaiheineen. Toisella kerralla sorvataan eli viimeistellään dreijatun työn pohja siistiksi.

Opettaja polttaa ja lasittaa viimeistellyt työt. Valmiit työt voi noutaa studiolta noin 4 viikon kuluttua kurssista.

Hinta sisältää opetuksen, materiaalit, lasituksen sekä raaka- ja lasituspoltot.

Dreijauksen viikonloppukurssi (la ja su)

Dreijauksen viikonloppukurssi on tarkoitettu niille dreijaamista aloitteleville, jotka haluavat päästä etenemään nopeammin ja syvemmälle ja saada valmistettua useamman työn. Aiempaa kokemusta keramiikan parissa työskentelystä ei tarvita, mutta kurssi sopii hyvin myös dreijausta hieman harrastaneille.

Kurssin ensimmäisenä päivänä keskitytään dreijaamiseen ja toisen päivän aikana sorvataan eli viimeistellään töiden pohjat. Opettaja lasittaa valmiit työt ja ne voi noutaa studiolta n. 4 viikon kuluttua kurssista.

Hinta sisältää opetuksen, materiaalit, lasituksen sekä raaka- ja lasituspoltot.

Keramiikkaa käsinrakennellen ja Kupit kallellaan -keramiikkakurssit

Luo Studiolla on oma tila käsinrakennustekniikoilla työskentelyä varten. Järjestämme käsinrakennuskursseja, joille ovat tervetulleita niin vasta-alkajat kuin keramiikkaa jo harrastaneetkin. Kursseilla voit tutustua tavallisimpiin käsinrakennustekniikoihin esim. tulevaa harrastusta varten tai keskittyä itsellesi mieluisampaan tekniikkaan. Kurssilla on myös mahdollista koristella työn pinta eri tavoin.

Kupit kallellaan -kurssille voit ottaa mukaasi lempiviiniäsi tai muuta juomaa siivittämään ideoita. Tämä maailmalla huippusuosittu clay&wine -illanviettotapa on nyt siis vihdoin saatavana myös Oulussa. (Huom! Tämä kurssityyppi on vain aikuisille.)

Tilauspalvelut

Järjestämme keramiikka- ja dreijauskursseja tilauksesta ryhmille. Työpaikan tyhy-päivä, virkistyspävä, tiimin ryhmäytymispäivä, pikkujoulut, kesäjuhlat jne. – meiltä järjestyy ainutlaatuista ohjelmaa, josta jää paljon muistoja, myös konkreettisesti.  Keramiikkakurssi sopii ohjelmaksi myös synttäreille tai polttariporukalle. Tai kerätkää muuten vaan oma porukka kasaan ja tulkaa viettämään laatuaikaa mukavan uuden elämyksen parissa! Räätälöidään juuri teille sopiva kurssikokonaisuus.

Ota yhteyttä joko yhteydenottolomakkeella alla olevan linkin kautta tai lähetä viesti osoitteeseen lu*******@lu*******.fi

Avoin paja

Avoin paja on tarkoitettu keramiikan käsinrakentelun ja/tai dreijauksen perustaidot hallitseville aikuisille harrastajille. Edellytämme, että avoimen pajan osallistuja on käynyt käsinrakenteluun perehdyttävän keramiikkakurssin tai hallitsee muutoin käsinrakentelun perusteet. Dreijalla työskentelyn edellytyksenä on, että osallistuja on käynyt Luo Studion Dreijauksen perustaidot -kurssin tai Viikonloppukurssin. Lisäksi osallistujalta edellytetään osallistumista Luo Studion perehdytykseen itsenäistä studiotyöskentelyä varten.

Avoimella keramiikkapajalla voit työskennellä itsenäisesti joko käsinrakennellen tai dreijaten. Käytössäsi on savityöskentelyyn soveltuvaa pöytätilaa, nykyaikaiset ja laadukkaat dreijat sekä yleisimmät savityövälineet.

Avoin paja ei sisällä opetusta vaan työskentely on itsenäistä.

Paikan päältä voit ostaa materiaaleja avoimen pajan työskentelyä varten. Valmiit työt voi jättää poltettavaksi Luo Studion keramiikkauunissa. Polttomaksu määräytyy työn koon mukaan.

Halutessasi voit tuoda myös omia materiaaleja mukanasi. Huolehdithan tällöin, että käyttämäsi materiaalit kestävät korkean polton (väh. 1240°C).